28.6.10

Parfé cu coacăze roşii (struguraşi)





În urmă cu câteva zile am văzut la gheretele cu ziare suplimentul cu reţete al revistei Nők Lapja. De obicei nu cumpăr astfel de publicaţii, dar coperta de data aceasta a fost prea tentantă: deserturi reci pentru zile fierbinţi.


Drept e ca toată săptămâna trecută a plouat, dar în weekend am găsit coacăze, astfel mi-am amintit de coperta suplimentului, şi mi s-a facut poaftă de parfé. Am procurat deci repede şi restul ingredientelor.

Parfé cu coacăze roşii

- 500 gr brânză de vaci
- 200 ml lapte
- coaja de la o jumătate de lămâie
- 250 ml frişcă
- 5 linguri zahăr
- 300 gr coacăze
Se amestecă brânza cu laptele, zahărul şi coja de lămâie, se amestecă bine cu mixer de bucătărie, până devine cremă. Frişca se bate spumă, şi se adagă la crema de brânză, împreună cu coacăzele spălate, desprinse de pe ciorchine. Se pune într-un vas de 1 litru în congelator. Înainte de servire se ţine la tempereatura camerei 10-15 min* , se pune pe platou şi se taie felii.


*Eu am avut nevoie de mai mult timp, cred ca a fost prea mult 24 ore in congelator.

3 comentarii:

Sedith spunea...

Réku, arata extrem de apetisant! Ca in revista! Bravo! N-a mai ramas nimic din el? :)

ralus spunea...

uau. muszai incercat!

reku spunea...

N-a mai rămas. Abia am salvat ultima felie pentru poză. (Se si vede ca nu mai are "tinută" corespunzătoare.)