2.7.10

Ceapă umplută

Ingrediente:

carne tocată de mânzat

8-10 buc. ceapă albă, mai mare

condimente

pătrunjel

aprox. 300 ml. smântână dulce (frişcă)

Se prăjeşte carnea tocată (cu puţin ulei), se condimentează cu sare, piper, pătrunjel.
Se curăţă ceapa cu mare atenţie: partea cu "mustaţă" trebuie să rămână neatinsă. Se scoate mijlocul fiecăreia cu o linguriţă de scobit - trebuie să rămână 3-4 straturi de ceapă. Mustaţa se taie abia acum, cu grijă, să nu stricăm nici o ceapă.
Se umple bine fiecare ceapă cu carnea tocată şi se aşează într-o tigaie mai înaltă. Dacă mai râmâne carne tocată, aceasta se amestecă cu ceapa scobită şi se presară în jurul cepei umplute. La sfârşit se toarnă frişca pt. gătit şi se dă la cuptor pt. 30-40 minute. Se serveşte cu pâine proaspătă.


Un comentariu:

Miodrag Surac spunea...

Astai super reteta, super ideie...