2.6.10

Supă de ciuperci de la Tinca



Descoperirea aceasta a făcut-o o foarte bună cunoştinţă de-a mea. După ce a folosit ciupercile i-a fost milă să arunce tulpinile, şi oricum trebuia să facă ceva supă. A tăiat tulpina fideluţă, a pus 1 morcov, usturoi, smântână din belşug şi iată, a făcut o supă foarte bună.

Ingrediente pt. 4persoane:
250 g ciuperci fideluţă, 1 morcov, 100 g orez, 200 g smântână, piper măcinat, delicat, 1-2 foi de dafin, puţin olei, usturoi după gust, 1-2 litri de apă, depinde cât de deasă ne place supa.
Curăţăm morcovul, îl tăiem mărunt, îl scurgem de apă şi îl punem în uleiul încins. Amestecăm întruna câteva minute până ce se înăbuşe, condimentăm cu delicat, amestecăm şi după aceea punem apa.
Curăţim ciupercile, le tăiem fideluţă şi le punem în supă. Punem foile de dafin, piperul şi orezul spălat şi fierbem supa până ce se înmoaie toate ingredientele.
Zdrobim usturoiul, îl frecăm cu 3 linguri de smântână şi o lingură de ulei, şi-l sărem după gust. Amestecăm 1-2 linguri de făină cu restul de smântână şi dregem supa cu es. Mai fierbem câteva minute şi supa este gata. .
La servire usturoiul frecat cu smântână se aduce separat, ca fiecare să-şi adauge în farfurie după plac. .
Poftă bună!

6 comentarii:

Gál Edith spunea...

Hű, ez nagyon guszta!!

Anca spunea...

ma bucur sa te cunosc :)
de unde esti din tinca (bihoreanca dupa cate vad eu :) ca mine

Hajnalka spunea...

Bună Anca,
sunt Bihoreanca, dar din Oradea:-)
Cunoştinţa, despre care vorbeam, e din Tinca:-)
O zi perfectă!

Anca spunea...

:) si eu sunt bihoreanca si eu am stat in oradea in rogerius de origine sunt din salonta poate ai auzit
ma bucur s ate cunosc !
ai retete suuper !

vladimir b. spunea...

Propun să folosiţi pentru aromatizare maximă foi de laur verzi! Frunzele de dafin uscate îşi pierd simţitor din aroma iniţială. Dacă aveţi în oraş "Hornbach" cred că mai găsiţi arbuşti tineri de laur...şi nici nu e scump.

Poftă mare!

Anonim spunea...

faina supica...